Festes Locals

A l’igual que la resta de municipis, a Antella se celebren tots els anys les festes locals. En aquestes dates al poble es respira un aire de festivitat.

De manera tradicional, el municipi d'Antella celebra els dies 8 i 9 de desembre les festes patronals en honor a la Puríssima Concepció i el Santíssim Crist del Calvari. A causa del mal oratge que sol fer durant aquesta època de l'any, les Festes Patronals en honor al Santíssim Crist del Calvari es traslladaren, a partir de l'any 1977, a les dates estiuenques del 6 i 7 d'agost.

La Salpassa. Era un acte tradicional que se celebrava en la Setmana Santa, i consistia en el fet que el rector, el dia de dimecres Sant, visitava totes les cases del poble per beneir-les amb un crucifix i replegar els donatius. Al capellà l'acompanyaven l'escolania i tota la població infantil, que portava unes maces de fusta, amb les quals donava forts colps damunt el sòl. Els xiquets, de manera festiva cridaven parafrasejant estrofes com la que deia: "Ous a la pallissa, Ous al ponedor, A pegar-li garrotades, al senyor capellà" produint un fort soroll i algaravia que omplia d'alegria els xiquets i els majors. El colpeig de les maces a terra tenia com a objectiu matar el diable, matar els jueus i els donyets o esperits malignes.